Els millors moments Olímpics de la natació sincronitzada


Aprop de la cita olímpica Pekín 2008, la natació sincronitzada és un esport jove dins els programa olímpic, va debutar a Los Angeles 1984 amb les disciplines de "solo" i "duo". Aquestes mateixes proves es van disputar a Seúl 1988 i Barcelona 1992, però a Atlanta 1996 es van suprimir les dues i es va crear la d'equips. Quatre anys després a Sidney 2000 es van fixar les modalitats de "duo" i equips com a disciplines olímpiques.

A la xarxa trobem molts llocs amb informació relacionada amb els Jocs Olímpics:
... i tot el que anem trobant ho anirem recopilant.

Article interessant sobre natació sincronitzada

Avui us recomano llegir l'article "Estudio de la dificultad perceptivo motriz en la natación sincronizada" de Lorena Torres Ronda, Joan Solé i Fortó i Toni Planas de l'Institut Nacional d'Edudació Física de Catalunya que va ser publicat a:
Revista Digital - Buenos Aires - Año 10 - N° 85 - Junio de 2005


El resum d'aquest article és:

El objetivo del estudio que se presenta a continuación es comprobar si existe coincidencia en la percepción de la dificultad técnica entre entrenadoras, nadadoras y reglamento, en un deporte donde la técnica es un factor de gran importancia, incluso determinante. Para ello, se ha realizado una valoración con una muestra de 10 nadadoras, que realizaban elementos técnicos - figuras- y posteriormente las valoraban con la Escala de percepción subjetiva DP15, y 8 entrenadoras, que valoraban la dificultad de dichas figuras pero sin realización previa de las mismas. Los resultados obtenidos reflejan que se han encontrado diferencias estadísticamente significativas en la percepción de la dificultad de las figuras en el grupo de nadadoras y entrenadoras y entre ambos colectivos. Concluimos sugiriendo que la percepción subjetiva de la dificultad motriz puede ser un indicador óptimo para controlar la intensidad de la técnica en la sesión de entrenamiento.

I per si voleu llegir l'article sencer: http://www.efdeportes.com/efd85/sincro.htm

Les sincronistes del Pele amb l'equip olímpic


Doncs sí, el divendres 18 de juliol per la tarda, les sincronistes del Pelegrí i les entrenadores que es van poder acostar a les piscines Picornell van fer-se una fotografia d'aquelles que poden fer història. Així, l'equip olímpic espanyol que lluitarà per les medalles a Pekín d'aquí a poques setmanes, va fotografiar-se amb els diferents clubs de sincro de Catalunya, entre ells el "Pele". Tanmateix, vem gaudir d'un meravellós Campionat d'Espanya de sincro previ al I Ciutat de Barcelona.